Регистрация Вход
МЕНЮ САЙТУ

СТАТТІ

Податкова діра «ОККО»: що приховує мережа АЗС під ...

Податкова діра «ОККО»: що приховує мережа АЗС під завісою волонтерстваБензин дуже вигідний товар для «скрутки», бо його можна прив’язати до будь-якого виробництва. Цю фразу голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев сказав в квітні 2021 року...



Слуга народу Ірина Борзова заробляла у Криму та от...

Слуга народу Ірина Борзова заробляла у Криму та отримала дорогу квартиру Скандали у команді «Слуги народу» та президента Володимира Зеленського не вщухають. Цього разу йтиметься про незаконний кримський бізнес нардепа Ірини Борзової



Як нафта російського олігарха Силантьєва та технок...

Як нафта російського олігарха Силантьєва та технократа Сорокіна обтікає санкції Російська нафта та нафтопродукти без українських санкцій продовжують перетікати до європейських та британських автомобілів, наповнюючи бюджет країни-агресора




Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Поиск

Главная » 2023 » Июнь » 13 » США ще на рік продовжили санкції проти Білорусі
07:50
США ще на рік продовжили санкції проти Білорусі

США ще на рік продовжили санкції проти БілорусіСполучені Штати Америки продовжили дію санкцій проти Білорусі ще на рік, адже термін дії раніше прийнятих указів щодо обмежень мав завершитися 16 червня. Про це йдеться у заяві Білого дому.

«Дії та політика деяких членів уряду Білорусі та інших осіб, а також шкідлива діяльність і тривалі зловживання білоруського режиму продовжують становити надзвичайну загрозу національній безпеці та зовнішній політиці Сполучених Штатів», - йдеться у зверненні президента США Джо Байдена до конгресу.

Через це американський лідер вирішив продовжити дію раніше оголошених санкцій проти Білорусі ще на рік. У Білому домі зазначили, що розділи закону про національні надзвичайні ситуації передбачає автоматичне припинення дії положення в країні (наприклад, введені США санкції щодо Білорусі), якщо протягом 90 днів до річниці його оголошення президент не опублікує у Федеральному реєстрі та не передає конгресу повідомлення, що таке положення має залишатися чинним.

"Відповідно до цього положення я направив до Федерального реєстру для публікації повідомлення, що додається, про те, що надзвичайний стан в Республіці Білорусь, оголошений відповідно до указу № 13405 від 16 червня 2006 р., дія якого була розширена відповідно до указу № 14038 від 9 серпня 2021 року, діятиме і після 16 червня 2023 року", - йдеться у заяві Байдена.

Зазначимо, що термін дії обмежень мав завершитися 16 червня. Крім того, урядовці США продовжив санкції проти білоруської авіакомпанії Belavia ще на 180 днів. Вони були введені 16 червня 2022 року за використання літаків Boeing американського виробництва у порушення обмежень, запроваджених після вторгнення Росії в Україну. 13 грудня 2022 року їх продовжили на пів року.

Санкції Америки проти Білорусі

Свого часу США запровадили санкційні обмеження щодо Білорусі на тлі репресій у країні та підтримки режимом самопроголошеного президента Олександра Лукашенка Росії у її повномасштабній війні проти України.

Ще у після "виборів" 2020 року Америка ввела обмеження проти Білорусі через незаконну і репресивну діяльність влади в Білорусі, пов'язану з фальсифікацією президентських виборів, а також ліквідацію політичної опозиції. У червні 2022 року Байден продовжив ці санкції проти країни.

У серпні того ж року американці оголосили про введення санкцій проти ста високопоставлених посадовців режиму в Білорусі, причетних до підриву демократії в республіці, переслідування й репресій усіх, хто виступає за право на основні свободи.

У березні 2023 року міністерство фінансів США розширило санкції щодо Білорусі: обмеження застосували проти трьох юридичних і дев'ятьох фізичних осіб та літака Олександра Лукашенка.

Категория: Новости | Просмотров: 1118 | Добавил: admin | Теги: США, санкції, Білорусь | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar

Обсудить на Юридическом форуме

ИНТЕРВЬЮ

Кирило Говорун: На гроші Новинського лобісти влаштовують танці з бубнами довкола «гонінь проти УПЦ»

Після початку повномасштабної війни 2022-го в мережі з'явилася антивоєнна декларація, яку підписали понад п'ять сотень богословів, релігієзнавців, філософів з усього світу. Серед авторів цього тексту був і Говорун.



Розпорошення ресурсу та план «Б». Чому замінили Залужного і що чекає на Сирського

Розпорошення ресурсу та план «Б». Чому замінили Залужного і що чекає на Сирського Військовий експерт окреслив перспективи та умови, в яких доведеться працювати новому головкому...