Ви помічали, що зараз почали продавати нарізний хліб? Він нічим не відрізняється від звичайного, цілого хліба. Так, це дуже зручно, потрібно лише дістати нарізаний хліб з пакета та їсти.
Ви одразу замислитесь над тим, що ви таким чином зекономите свій час. А ось гроші навпаки, витратите. Нарізаний хліб коштує дорожче звичайного. Але варто знати, що такий хліб не лише змусить вас витратити більше грошей, але й нашкодить вашому організму.
Такий хліб швидше псується, через велику площу нарізки. Нарізаний хліб зберігають у пакеті та у холодильнику. Через це у пакеті утворюється конденсат, хліб стає вологим й починає розмножуватися цвіль.
Якщо нарізаний хліб дістати з пакета, він швидше стане черствим. Краще хліб зберігати у мішечку з тканини, який продовжить йому життя.
Для того, щоб хліб знову став м’яким, варто змочити його трохи водою та на кілька хвилин відправити до мікрохвильової печі.
На комбінатах, де нарізають хліб, ножі змащують олією. Не всі виробники можуть собі дозволити витрачатися на олію для змащування гарної якості.
Вони закуповують дешевий аналог й тому підвищують ціну на хліб. Гарні, не розсипчасті скибочки хліба так виглядають через нарізку ножем змощеним спеціальною рідиною. Ця рідина продовжує термін придатності хліба. Ще його можуть обробляти спеціальними консервантами, які шкодять організму людини.
Саме через ці консерванти, нарізний хліб стає шкідливим.
|